Licitaţiile pentru contracte finanţate de UE vor fi derulate pe baza unor documente standard

Procedurile de licitaţie pentru contracte finanţate din fonduri UE în transporturi, energie, mediu şi dezvoltare regională vor fi derulate pe baza unor documente standard, care urmează să fie elaborate în consultare cu experţii Comisiei Europene, a anunţat, miercuri, premierul Emil Boc.

76 afișări
Imaginea articolului Licitaţiile pentru contracte finanţate de UE  vor fi derulate pe baza unor documente standard

Licitaţiile pentru contracte finanţate de UE vor fi derulate pe baza unor documente standard (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

Documentele vor fi redactate de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, împreună cu reprezentanţii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Curţii de Conturi şi Autorităţii de Plăţi din Ministerul Finanţelor, şi aprobate săptămâna viitoare de Guvern în primă lectură, după care vor fi iniţiate consultări cu experţii Comisiei Europene.

"Documentele standard vor include elemente fixe de licitaţie pentru toate autorităţile, ţinând însă cont şi de specificul fiecărui domeniu", a spus Boc, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Premierul a susţinut că în prezent există contracte semnate pentru fonduri UE în valoare totală de zece miliarde euro şi că este nevoie de simplificarea procedurilor de licitaţie.

El a arătat că România a atras până în prezent 1,7 miliarde euro din fonduri europene, din care 1,1 miliarde euro reprezintă însă prefinanţări acordate la semnarea contractelor.

Documentele standard pentru lciitaţii ar urma să obţină avizul final al Guvernului până în luna februarie.

Şeful Guvernului a solicitat şi Ministerului Agriculturii să elaboreze, până la 15 februarie, astfel de documente standard pentru licitaţiile aferente proiectelor UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici