Liderii coaliţiei decid în această săptămână cum vor fi reduse cheltuielile bugetare

Ordonanţa de urgenţă care vizează reducerea cheltuielilor publice urmează să fie aprobată în această săptămână de guvern, după ce proiectul va fi discutat în şedinţa coaliţiei. „Nu facem altceva decât să reducem şi să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare”, spune Nicolae Ciucă.

384 afișări
Imaginea articolului Liderii coaliţiei decid în această săptămână cum vor fi reduse cheltuielile bugetare

Liderii coaliţiei decid în această săptămână cum vor fi reduse cheltuielile bugetare

„Ordonanţa urmează să fie prezentată săptămâna viitoare în coaliţie şi în momentul în care Ministerul de Finanţe va prezenta toate datele şi le vom analiza şi vom agrea împreună cu partenerii de coaliţie, imediat, că va fi la şedinţa de guvern de miercuri sau într-o şedinţă de guvern ulterioară, cert este că săptămâna viitoare vom adopta această ordonanţă care, încă o dată, prevede o rânduială în ceea ce priveşte cheltuielile de la buget, şi aici ne referim la bunuri şi servicii, ne referim la reducerea cheltuielilor pentru achiziţia de autovehicule şi mobilier şi alte cheltuieli care nu fac obiectul. Putem să funcţionăm şi să administrăm, în continuare, ţara şi fără aceste cheltuieli. Şi, desigur, acolo unde va fi necesar, de ce spun necesar, pentru că sunt instituţii care deja, prin bugetul anual, au prevăzute cifre de şcolarizare şi acolo nu putem să stopăm încadrările, dar în instituţiile unde nu va fi absolut necesar să continue ocuparea funcţiilor şi acelea vor fi stopate. Deci, săptămâna viitoare”, spunea vineri Nicolae Ciucă.

El a precizat săptămâna trecută, la începutul şedinţei de Guvern, că prin ordonanţa de urgenţă pentru reducerea cheltuielilor bugetare „nu facem altceva decât să reducem şi să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare”.

La rândul său, Marcel Ciolacu spunea că în coaliţie nu s-a discutat despre îngheţarea salariilor bugetarilor.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat în luna aprilie că a cerut reduceri de cheltuieli în ministere.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, spunea că „gaura de la buget nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei”. El afirmă că încetinirea încasării veniturilor se cifrează undeva la 4,7 miliarde de lei faţă de programat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici