​Lira continuă să se aprecieze - Dolarul şi yen-ul revin pe creştere. Aurul creşte creşte pentru a cincea săptămână consecutiv

Lira s-a apreciat vineri cu 0,1%, la 1,3325 dolari/liră, după ce a scăzut cu până la 0,9% în urma comentariilor guvernatorului Băncii Angliei legate de o potenţială scădere a ratei dobânzii.

1022 afișări
Imaginea articolului ​Lira continuă să se aprecieze - Dolarul şi yen-ul revin pe creştere. Aurul creşte creşte pentru a cincea săptămână consecutiv

După ce s-a prăbuşit în urma rezultatului Brexitului la minimul ultimilor 31 de ani, lira a reuşit să recupereze săptămâna aceasta 2,6% din terenul pierdut.

Euro s-a depreciate în raport cu dolarul, după ce a scăzut cu 0,25%, la 1,1075 dolari/euro. La Bucureşti, cursul leu/euro anunţat înaintea valorilor oficiale date de BNR era de 4,5140/4,5191, în scădere cu 0,10%, iar leu/dolar era de 4,0698/4,0763, în creştere faţă de şedinţa precedent.

Yen-ul a crescut pentru prima oară după trei zile în care a scăzut, urcând cu 0,3%, la 102,83 yeni/dolar. Creşterea se datorează datelor din Japonia care arată că inflaţia a scăzut pentru a treia lună consecutiv, la fel şi cheltuielile gospodăriilor.

Won-ul a urcat pentru a patra zi, ajungând la maximul ultimelor două luni după o creştere săptămânală de 2,9%.

Yuan-ul chinezesc a scăzut cu 0,1%, la 6,653 yuani/ dolar, ducând declinul valutei la aproape 3% în ultimul trimestru, cea mai mare scădere din 1994.

Aurul creşte creşte pentru a cincea săptămână consecutiv

Preţul petrolului a crescut cu 0,6%, la 48,62 de dolari barilul, reuşind să recupereze din scăderea de 3,1% din ultimele sesiuni de tranzacţionare.

Barilul de petrol a crescut cu 26% în ultimele trei luni, în condiţiile în care producţia SUA a scăzut, şi în piaţă şi-au făcut loc speculaţii că rezervele la nivel mondial au început să scadă.

Aurul s-a îndreptat către a 5-a creştere săptămânală, fiind văzut văzut ca activ sigur în urma votului pentru Brexit. În sesiunea de vineri, aurul a crescut cu 1,18%, la 1,333.90 dolari. Argintul de asemenea a avut o creştere de 2,9%, cea mai mare creştere din septembrie 2014.

Cuprul a început sesiunea în scădere, dar a reuşit să recupereze pierderile şi să treacă pe plus cu 0,3%. Nichelul a urcat cu 0,7%, iar zincul cu 1%.

Indicele LMEX al bursei din Londra, care măsoară evoluţia tranzacţiilor cu metale, a crescut în primul trimestru cel mai mult din ultimii doi ani.​

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici