Lira sterlină îşi continuă creşterea înaintea votului pentru Brexit

Lira sterlină se apropie de maximul ultimelor cinci luni în raport cu dolarul, în condiţiile în care şansele ca Marea Britanie să rămână în UE au crescut considerabil, potrivit estimărilor din piaţă, scrie Bloomberg.

1407 afișări
Imaginea articolului Lira sterlină îşi continuă creşterea înaintea votului pentru Brexit

Lira sterlină îşi continuă creşterea înaintea votului pentru Brexit (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Lira sterlină se apropie de cea mai bună săptămână din ultimii şase ani, în urma semnalelor scăderii suportului popular pentru Brexit, cauzat în mare parte de uciderea deputatei Jo Cox săptămâna trecută.

Un indice al "pariurilor", realizat de Oddschecker, plasează probabilitatea rămânerii în UE la 79%, faţă de 63%, pe 14 iunie, chiar dacă diferenţele din sondaje nu sunt încă definitorii.

Lira sterlină a crescut cu 0,2%, la 1,4676 dolari, după ce se apreciase marţi la 1,4783, cel mai puternic nivel de pe patru ianuarie.

Şi euro s-a apreciat în raport cu dolarul, la 1,12 dolari/euro, în creştere cu 0,17%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici