Londra a introdus o TAXĂ pentru cele mai poluante maşini. Suma pe care trebuie să o plătească şoferii ZILNIC

Londra a introdus, luni, o taxă de zece lire sterline pentru cele mai vechi şi mai poluante maşini, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea aerului în capitala Marii Britanii, a declarat primarul oraşului, Sadiq Khan, potrivit Reuters.

3858 afișări
Imaginea articolului Londra a introdus o TAXĂ pentru cele mai poluante maşini. Suma pe care trebuie să o plătească şoferii ZILNIC

Londra a introdus o taxă pentru cele mai poluante maşini. Suma pe care trebuie să o plătească şoferii ZILNIC, pentru a conduce în zona centrală

Numită T-charge, taxa zilnică de zece lire se aplică maşinilor cu motor diesel şi pe benzină înregistrate înainte de 2006, care nu intră sub directiva europeană „Euro 4” 2005 care reglementează emisiile vehiculelor.

Nouă taxă se va aplica în timpul zilelor lucrătoare, în intervalul orar 7-18, precum taxa existentă de 11,5 lire pentru congestia traficului rutier. Astfel, şoferii vor plăti 21,5 lire pentru a conduce în zona centrală a Londrei.

Măsura vine după ce Curtea de Justiţie din Marea Britanie a concluzionat că măsurile guvernului Marii Britanii pentru a combate poluarea aerului nu îndeplinesc regulile Uniunii Europene în ceea ce priveşte limitele de dioxid de azot.

Aproape 9.500 de londonezi mor prematur în fiecare an din cauza expunerii pe termen lung la poluarea aerului, potrivit unui studiu din 2015 al cercetătorilor de la King`s College London.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici