Loteria Română trece din subordinea premierului în cea a Ministerului Economiei

Loteria Română va trece din subordinea premierului Dacian Cioloş în cea a ministrului Economiei, Costin Borc, prevede un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Guvern.

778 afișări
Imaginea articolului Loteria Română trece din subordinea premierului în cea a Ministerului Economiei

Loteria Română trece din subordinea premierului în cea a Ministerului Economiei (Imagine: Dragos Savu/ Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, potrivit proiectului de OUG privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aflat în dezbatere publică, drepturile şi obligaţiile decurgând din calitatea de acţionar unic al statului român la Compania Naţională "Loteria Română" - S.A. se exercită de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Reprezentanţii statului în adunarea generală a acţionarilor sunt în număr de trei şi sunt şi ei numiţi prin ordin al viceprim-ministrului, ministrul economiei, comerţului şi relaţiilor cu mediul de afaceri.

Loteria Română este condusă de consiliul de administraţie compus din 5 membri, persoane fizice de cetăţenie română, domiciliate în România, numite în condiţiile legii. Preşedintele consiliului de administraţie va prezenta semestrial sau ori de câte ori se solicită de către viceprim-ministru, ministrul economiei, comerţului şi relaţiilor cu mediul de afaceri situaţia economico-financiară a Loteriei Române, stadiul realizării obiectivelor şi criteriilor de performanţă, precum şi alte documentaţii solicitate, vizate şi certificate în condiţiile legii.

Guvernul Ponta a aprobat în octombrie 2015 un proiect de OUG prin care Compania Naţională "Loteria Română" a fost transferată de la Ministerul Finanţelor la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, aflat în subordinea premierului.

Potrivit unui document emis de Corpul de Control al premierului la începutul lunii iunie, la Compania Naţională Loteria Română este verificat modul de organizarea şi funcţionarea al instituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici