Lovitură de la Ford pentru Dacia? Decizia prin care uzina din România surprinde concurenţa

Ford începe anul 2018 cu cea mai mare producţie înregistrată vreodată la Craiova: 11.000 de maşini în uzina din România, marcând astfel cel mai ridicat volum înregistrat vreodată într-o singură lună.

26636 afișări
Imaginea articolului Lovitură de la Ford pentru Dacia? Decizia prin care uzina din România surprinde concurenţa

Lovitură pentru Dacia? Decizia prin care Ford surprinde concurenţa din România

Peste 11.000 de automobile Ford Eco­sport au ieşit pe poarta uzinei din Craiova în ianuarie, în cea mai bună lună înregistrată vreodată până acum, depăşind cu mult pro­duc­ţia din erele Oltcit şi Daewoo. Potrivit da­telor Asociaţiei Producătorilor şi Importa­to­ri­lor de Automobile (APIA), în prima lună din an creşterea a fost de peste 200% faţă de pe­rioa­da similară a anului trecut, când în pro­ducţie era vechiul B-Max.

Volumul de producţie de la Craiova evi­den­ţiază o cadenţă medie de peste 500 de ma­şini, cadenţă care a început luna ianuarie la 500 şi a încheiat-o la 600. Mai mult, atât în ianuarie cât şi în februarie uzina a produs inclusiv în weekend pentru a face faţă comenzilor.

Dacă Ford va menţine cadenţa de pro­duc­ţie până la sfârşitul anului, la Craiova se vor pro­duce în acest an cel puţin 130.000 de maşini, în valoare de 2 miliarde de euro. Dacă la aceas­tă valoare se adaugă şi motoarele produse, Ford ar putea încheia anul ca cel de-al doilea mare exportator al României după Dacia.

În primele patru luni de pro­duc­ţie Ecosport a ajuns la un total de 20.000 de ma­şini, cele mai multe fiind asamblate în ianuarie.

Ford Ecosport a fost al doilea în ierarhia au­to­mobilelor produse local după cadenţa din ia­nuarie. Pe primul loc a fost noul Duster, cu aproape 18.000 de unităţi.

În total, cei doi, Dacia şi Ford, cu cele cinci mo­dele, au posibilitatea ca în 2018 să se apro­pie de pragul de 500.000 de maşini asamblate, din­tre care 350.000 să fie asamblate la Mioveni, iar 130.000 la Craiova.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici