Lovitură dură pentru Mega Image: retailerul se află în cel mai slab an din ultimii şase pentru expansiune

Retailerul belgian Mega Image a deschis în primele şapte luni ale anului 23 de magazine, iar dacă va continua în acelaşi ritm, anul 2017 ar putea deveni cel mai slab pentru expansiune de după 2011. Schimbarea de ritm vine după ce în 2015 compania şi-a schimbat CEO-ul local şi a fuzionat la nivel internaţional cu grupul Ahold.

1409 afișări
Imaginea articolului Lovitură dură pentru Mega Image: retailerul se află în cel mai slab an din ultimii şase pentru expansiune

Lovitură dură pentru Mega Image: retailerul se află în cel mai slab an din ultimii şase pentru expansiune

Grupul a sărit pragul de 550 de magazine în acest an şi ocupă poziţia a doua în piaţă după numărul de magazine, pri­mul loc fiind ocupat de Profi. Cele două reţele au făcut schimb de lo­curi în acest an. Profi şi Mega Image activează amândouă pe segmentul maga­zi­nelor mici, respectiv supermarketuri şi magazine de proximitate.

Mega Image a fost mai mulţi ani liderul comerţului modern în ceea ce priveşte ritmul expansiunii, ajungând în 2013 şi 2014 să depăşească pragul de 100 de magazine noi.

Începând cu 2015 lanţul de magazine a frânat expansiunea la aproape jumătate, iar trendul descendent a continuat până în prezent. Este posibil însă ca belgienii să accelereze expansiunea pe final de an, aşa cum s-a mai întâmplat şi anterior, însă este greu să prindă din urmă anii anteriori.

Continuarea pe ZFCorporate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici