Lovitură pentru piaţa criptomedelor. FMI desfinţează o teorie care stă la baza investiţiilor în piaţa crypto

Potrivit Fondului Monetar Internaţional, valoarea Bitcoin şi a altor criptomonede se mişcă în aproape acelaşi ritm cu fluctuaţiile pieţei bursiere şi, prin urmare, reprezintă o acoperire slabă pentru portofoliile de investiţii.

27422 afișări
Imaginea articolului Lovitură pentru piaţa criptomedelor. FMI desfinţează o teorie care stă la baza investiţiilor în piaţa crypto

Lovitură pentru piaţa criptomedelor. FMI desfinţează o teorie care stă la baza investiţiilor în piaţa crypto

FMI a dezvăluit marţi cercetarea sa, reiterând apelurile de luna trecută pentru măsuri de reglementare la nivel mondial. În lipsa unor măsuri, oscilaţiile masive ale celor două clase de active ar putea exagera instabilitatea financiară, a avertizat acesta.

"Corelaţia activelor cripto cu variantele tradiţionale, cum ar fi acţiunile, a crescut semnificativ, ceea ce limitează beneficiile percepute ale acestora în ceea ce priveşte diversificarea riscurilor şi creşte riscul de contagiune pe pieţele financiare", au scris Tobias Adrian şi Mahvash Qureshi, doi oficiali de rang înalt din cadrul departamentelor de pieţe de capital ale Fondului Montar Internaţional. Tara Iyer, un economist specializat în stabilitatea financiară globală, a contribuit, de asemenea, la cercetare, relatează Politico.

Cercetarea este o lovitură pentru susţinătorii cripto, care au descris monedele de genul Bitcoin ca fiind o alternativă care te protejează împotriva volatilităţii pieţei.

Criptomonedele ar fi putut servi acestui scop înainte ca pandemia să lovească. Dar Bitcoin "s-a mişcat mai mult în pas cu indicii bursieri", cum ar fi S&P 500, de când băncile centrale au lansat programe masive de cumpărare de active pentru a-şi proteja economiile împotriva pandemiei, a remarcat FMI.

Tendinţa este "evidentă şi în economiile emergente", unde preluarea criptomonedelor a fost mult mai puternică, se preciează în analiză.

Această legătură din ce în ce mai strânsă între cele două active oferă şi mai multe motive pentru a dezvolta un cadru global de reglementare şi supraveghere a criptomonedelor pentru a preveni instabilitatea financiară, se mai precizează în analiză.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici