Lucian Bode anunţă că 151 de curse aeriene spre Italia au fost anulate. Măsurile luate în cazul transportului rutier

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, marţi seara, în şedinţa de Guvern, că 151 de curse aeriene ce aveau destinaţia Italia au fost anulate, pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu noul tip de coronavirus.

788 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode anunţă că 151 de curse aeriene spre Italia au fost anulate. Măsurile luate în cazul transportului rutier

Lucian Bode anunţă că 151 de curse aeriene spre Italia au fost anulate

„Transportatorii aerieni români şi străini care operează servicii aeriere regulate pe relaţia Italia au anulat pentru perioada 9-23 martie un număr de 151 de zboruri dus-întors. Acest lucru înseamnă pierderi pentru industria de transport aerian”, a spus Bode.

Ministrul Transporturilor a transmis că a luat măsuri pentru transportul rutier. Cursele pentru Italia au încetat încă de marţi, de la 12.00.

„În ceea ce priveşte transportul rutier. În prezent, se înregistrează scăderi semnificative în cazul transportului de pasageri, raportat la aceeaşi perioadă a anului 2019. Pe relaţia cu Italia am închis toate aceste curse, începând cu data de astăzi (marţi - n.red.), ora 12:00. În afara Italiei s-au înregistart scăderi nesemnificative privind transportul rutier”, a mai spus ministrul Transporturilor, în şedinţa de Guvern.

Ministrul a spus că măsura se va aplica şi în cazul transportului feroviar, începând cu 12 martie.

„În ceea ce priveşte transportul feroviar, ştiţi că din totalul de 25 de trenuri care intră în România în 24 de ore, vorbim de un număr mediu de călători de aproximativ 400 de persoane, măsura va intra în vigoare începând cu data de 12 martie, ora 12:00”, a adăugat sursa citată.

Totodată, scăderea numărului de pasageri generază pierderi economice.

„Transportul de marfă internaţional înregistrează o scădere generală de aproximativ între 15 şi 30%”, a adăugat demnitarul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici