Lucrări suplimentare de 2,7 milioane de euro la Magistrala 5

Metrorex a atribuit germanilor de la Max Bogl un contract de 12,2 milioane lei (2,7 milioane euro) fără TVA, pentru lucrări suplimentare la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon.

1047 afișări
Imaginea articolului Lucrări suplimentare de 2,7 milioane de euro la Magistrala 5

Lucrări suplimentare de 2,7 milioane de euro la Magistrala 5 (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Contractul vizează lucrări de deviere a reţelelor edilitare aferente Magistralei 5, lot L1.2 – Romancierilor - staţia Valea Ialomiţei inclusiv depou şi galerie de legătură, conform cerinţelor precizate în caietul de sarcini, se arată în anunţul de atribuire al Metrorex.

Lucrările au fost adjudecate la 20 noiembrie prin negociere fără anunţ de participare.

În martie 2011, Metrorex a semnat cu Max Bogl un contract de 231,6 milioane lei, fără TVA, pentru construcţia staţiei şi depoului Valea Ialomiţei, parte a Magistralei 5.

Contractul pentru lucrările de rezistenţă a secţiunii Râul Doamnei - Opera (Haşdeu), cu o lungime totală de 6,2 kilometri şi 9 staţii, a fost adjudecat la vremea respectivă de asocierea Astaldi - FCC - Delta ACM - AB Construct pentru 918,9 milioane lei, fără TVA.

La jumătatea acestui an, Metrorex a atribuit şi acestei asocieri un contract de 69 milioane lei (15,5 milioane euro) fără TVA pentru lucrări suplimentare, de deviere a reţelelor edilitare.

Lucrări la părţi din tronsonul metrou Drumul Taberei - Universitate se regăsesc în lista investiţiilor prioritare stabilite de Guvern pentru 2014.

Primele trenuri pe Magistrala 5, de la Râul Doamnei şi de la staţia Valea Ialomiţei, până la Eroilor, ar fi trebuit puse în funcţiune în cursul anului 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici