Ludovic Orban: Deficitul e unul îngrijorător, care ne îndeamnă la foarte multă prudenţă

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că deficitul bugetar din primele şase luni este unul „îngrijorător”, care îndeamnă la foarte multă prudenţă în ceea ce priveşte orice creştere a cheltuielilor.

335 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Deficitul e unul îngrijorător, care ne îndeamnă la foarte multă prudenţă

Mediafax FOTO

„Deficitul bugetar nu trebuie comparat cu deficitul bugetar din alţi ani. Nu numai România, ci toată lumea se confruntă cu o epidemie, o pandemie care a generat o criză economică foarte puternică. Această criză economică a dus la închiderea unor activităţi şi a generat scăderea veniturilor pe care le obţine statul român din taxe şi impozite. Acest deficit este, în mare parte, rezultatul acestei crize economice”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, măsurile luate de Executiv vor genera efecte benefice pe termen mediu şi lung.

„Faptul că am lăsat lichiditatea în piaţă către cetăţeni şi la companii. (...) Deficitul este un deficit îngrijorător de care trebuie să ţinem cont şi care ne îndeamnă la foarte multă prudenţă în ceea ce priveşte orice creşterea cheltuielilor”, a mai spus premierul.

Execuţia bugetului general consolidat în primele şase luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 mld lei (4,17% din PIB), a anunţat marţi Ministerul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici