Lufthansa câştigă anual 1,3 milioane de dolari transportând cai în Brazilia pentru moştenitoarea lui Onassis

Operatorul aerian german Lufthansa câştigă anual până la 1,3 milioane de dolari transportând cai care participă la un concurs anual de echitaţie organizat în Brazilia de moştenitoarea lui Aristotel Onassis.

430 afișări
Imaginea articolului Lufthansa câştigă anual 1,3 milioane de dolari transportând cai în Brazilia pentru moştenitoarea lui Onassis

Lufthansa câştigă anual 1,3 mil dolari transportând cai în Brazilia pentru moştenitoarea lui Onassis (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Mediafax Foto)

Athina Onassis de Miranda, principala moştenitoare a magnatului elen, finanţează transferul cailor la Rio de Janeiro, pentru un concurs de echitaţie cu obstacole la a cărui înfiinţare a contribuit şi care îi poartă numele, a declarat Axel Heitmann, şeful diviziei de transport al animalelor a Lufthansa, relatează Bloomberg.

"O dată pe an invită comunitatea la marele eveniment. În total, Lufthansa transportă circa 2.000 de cai pe an, iar afacerea a devenit foarte profitabilă", a spus Heitmann într-un interviu, precizând că preţul este stabilit în funcţie de mărimea transportului.

Transportarea unui singul cal peste Atlantic poate costa 10.000 de euro, la fel ca tariful pentru un pasager first-class, iar la evenimentul din America de Sud participă până la 100 de cai, a arătat Heitmann.

Transporturile de animale au o contribuţie de 2% la veniturile din transporturile anuale de mărfuri ale Lufthansa şi sunt mai puţin volatile decât restul, contribuind la stabilizarea profitului.

Cursele Frankfurt-Sao Paolo şi Frankfurt-Buenos Aires durează 12 ore şi sunt printre cele mai lungi pentru transporturile de cai. Animalele care călătoresc din Orientul Mijlociu către Americi fac escală în Europa din cauza distanţei prea mari, în timp ce unele transporturi provenite din Asia optează pentru escală în Occident datorită serviciilor de calitate, a explicat Heitmann.

Anual, 24.000 de cai sunt transportaţi anual pe calea aerului, iar Lufthansa este pe locul al doilea în lume, după Air France-KLM, care transportă circa 12.000, ajutată de aşa-numitul Animal Hotel din Amsterdam, a declarat purtătorul de cuvânt al acestei companii, Jean-Claude Raynaud.

Athina Onassis s-a mutat în Brazilia după mariajul său din 2005 cu Alvaro Affonso de Miranda Neto, dublu medaliat olimpic cu bronz la proba hipică de sărituri peste obstacole, iar doi ani mai târziu a organizat concursul de echitaţie.

În final, transportul şi cazarea cailor şi a competitorilor sunt finanţate de sponsori, conform practicii aprobate de Federaţia Internaţională a Sporturilor Ecvestre, pentru evenimentele de categoria cinci stele.

Între sponsori se numără Coca-Cola, Procter&Gamble, producătorul de ceasuri Longines, guvernul brazilian, Petrobras şi compania de telefonie Oi.

Athina Onassis s-a născut în Franţa şi a crescut în Elveţia, unde revista Bilanz a estimat în 2011 că ar avea o avere de 3 miliarde de franci (3,2 miliarde dolari), fiind cea mai tânără miliardară din ţară.

Revista a exclus-o pe Onassis din topul miliardarilor din Elveţia după ce aceasta s-a mutat în Brazilia.

Athina Onassis, în vârstă de 28 de ani, este singurul copil al Christinei Onassis, al cărei frate Alexander a murit fără să lase moştenitori. Al doilea mariaj al lui Aristotel Onassis cu Jacqueline Kennedy a fost fără copii.

Onassis, care este o călăreaţă talentată, şi soţul ei au câştigat din premii obţinute la competiţii 1,3 milioane de dolari, din 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici