Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, preia o parte din Air Berlin

Lufthansa va semna joi un acord cu Air Berlin, pentru a cumpăra divizii din compania germană aflată în insolvenţă, a declarat directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, potrivit BBC News.

177 afișări
Imaginea articolului Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, preia o parte din Air Berlin

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, preia o parte din Air Berlin

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, va cumpăra compania aeriană austriacă Niki, deţinută de Air Berlin, compania regională LG Walter şi câteva aeronave, potrivit unor surse citate de Reuters.

A doua cea mai mare companie aeriană din Germania şi-a depus dosarul pentru insolvenţă, în august, după ce principalul acţionar, Etihad, a anunţat că nu va continua să ofere sprijin financiar.

Aeronavele au continuat să zboare după obţinerea unui împrumut de 150 de milioane de euro acordat de guvernul german.

Compania aeriană a negociat, de atunci, cu potenţiali cumpărători pentru achiziţia de divizii din afacere.

Luna trecută, Air Berlin a transmis că negocierile cu Lufthansa şi EasyJet vor continua până vineri.

Air Berlin, care a acumulat datorii în ultimii zece ani, a raportat o pierdere record de 782 de milioane de euro, anul trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici