Lufthansa continuă discuţiile cu sindicatul personalului de bord, exprimând optimism despre rezultat

Compania aeriană Lufthansa şi sindicatul personalului de bord au semnalat că ar putea ajunge la un acord în disputa care durează de mult timp pe tema cuantumului salariilor şi pensiilor, informează site-ul agenţiei Reuters.

121 afișări
Imaginea articolului Lufthansa continuă discuţiile cu sindicatul personalului de bord, exprimând optimism despre rezultat

Lufthansa continuă discuţiile cu sindicatul personalului de bord, exprimând optimism despre rezultat (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Negocierile între reprezentanţii sindicatului şi conducerea companiei aeriene au fost prelungite până pe 1 noiembrie, au anunţat duminică surse din cadrul Lufthansa.

Criza cu reprezentanţii angajaţilor a izbucnit în contextul în care Lufthansa încearcă să diminueze costurile de funcţionare pentru a putea concura mai eficient cu companii low-cost şi cu rivali din zona Golfului Persic.

Sindicatul personalului de bord, UFO, o asociaţie reprezentând 19.000 de însoţitori de bord, se opune modificărilor condiţiilor de pensionare şi poartă de circa un an negocieri cu Lufthansa în vederea semnării unui nou contract colectiv de muncă.

"Sunt convins că putem găsi soluţii constructive", a declarat duminică Bettina Volkens, directorul companiei Lufthansa responsabil de sotuaţia personalului.

"După multe tergiversări, toţi vrem şi simţim nevoia de a depăşi impasul", a declarat Nicoley Baublies, liderul sindicatului UFO.

Reluarea grevelor nu este exclusă, Nicoley Baublies explicând că prelungirea negocierilor nu înseamnă neapărat renunţarea la acţiuni de protest.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici