Lukoil va furniza carburanţi de 4,7 milioane lei pentru maşinile DNA

Lukoil România va furniza carburanţi pentru maşinile Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce instituţia a atribuit companiei un contract de 4,7 milioane lei, fără TVA, în urma unei licitaţii deschise.

689 afișări
Imaginea articolului Lukoil va furniza carburanţi de 4,7 milioane lei pentru maşinile DNA

Lukoil va furniza carburanţi de 4,7 milioane lei pentru maşinile DNA (Imagine: Laszlo Raduly / Mediafax Foto)

Acordul cadru se va întinde pe o perioadă de patru ani şi vizează livrarea de benzină fără plumb şi de motorină, pe baza cardurilor de credit şi a bonurilor valorice, la benzinăriile companiei.

Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise desfăşurată prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

"La licitaţie s-au înscris trei ofertanţi, iar oferta câştigătoare a fost declarată în conformitate cu dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice, respectiv criteriul «preţul cel mai scăzut». În urma clasamentului făcut în funcţie de criteriul sus menţionat a fost declarată câştigătoare oferta SC Lukoil România SRL. În termenul prevăzut de lege, nu a fost depusă nicio contestaţie de către ceilalţi competitori participanţi la licitaţie, prin urmare contractul cadru a fost încheiat la data de 16.09.2015", arată DNA, într-un comunicat.

Direcţia Anticorupţie menţionează că, potrivit OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, autorităţile contractante nu pot elimina din procedura de licitaţie persoanele fizice sau juridice care fac obiectul unor anchete penale.

În iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care instrumentează dosarul Lukoil au extins măsurile asigurătorii, punând sechestru asupra unor bunuri ce aparţin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda până la concurenţa sumei de două miliarde de euro.

Dosarul în care Lukoil şi reprezentanţi ai săi sunt suspectaţi de spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii a fost trimis în judecată, printre inculpaţi fiind Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Holdings Bvatrium, dar şi români şi ruşi din conducerea rafinăriei din Ploieşti.

Procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetărilor şi urmărirea penală a SC Petrotel Lukoil şi a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, alte 39 de firme având calitatea de suspect pentru complicitate la cele două infracţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici