LukOil va suspenda exporturile de benzină către Iran

LukOil, al doilea grup petrolier ca mărime din Rusia, va suspenda exporturile de benzină către Iran, pentru a preveni aplicarea de sancţiuni internaţionale, au declarat surse apropiate situaţiei.

45 afișări
Imaginea articolului LukOil va suspenda exporturile de benzină către Iran

LukOil va suspenda exporturile de benzină către Iran, pentru a nu primi sancţiuni internaţionale (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

LukOil exportă benzină în Iran în cantităţi variind de la 250.000 de barili la 500.000 de barili pe lună, potrivit unor traderi.

"Grupul nu este un jucător important pe piaţa iraniană a combustibililor. Exportă ocazional. Însă acum vor înceta din cauza presiunilor conducerii de la Moscova", a afirmat un trader.

Expunerea LukOil în SUA este semnificativă, grupul deţinând o reţea de 2.000 de benzinării. Totodată, compania americană ConocoPhillips este un acţionar important al producătorului rus de petrol.

Grupurile Shell, Glencore şi Vitol au anunţat deja că nu mai livrează benzină Iranului.

Politicienii SUA vor să implementeze o serie de legi prin care să penalizeze companiile exportatoare de combustibili către Iran, în încercarea de a determina autorităţile de la Teheran să renunţe la programul de producere a uraniului îmbogăţit.

LukOil deţine în România peste 300 benzinării, zece depozite de produse petroliere şi rafinăria Petrotel Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici