Luxemburgul şi Malta au mai mulţi poştaşi decât România

Un raport publicat marţi de Eurostat arată că în Uniunea Europeană sunt, în medie, 42 de angajaţi în sectorul serviciilor poştale la fiecare 10.000 de locuitori, ţările fruntaşe fiind Marea Britanie (61), Cehia (60) şi Slovacia (58). România este la polul opus, având doar 28,1.

429 afișări
Imaginea articolului Luxemburgul şi Malta au mai mulţi poştaşi decât România

Luxemburgul şi Malta au mai mulţi poştaşi decât România

Printre statele membre cu cea mai mică pondere a persoanelor angajate în serviciile poştale raportată la mărimea populaţiei sunt Portugalia (16,5 persoane angajate în serviciile poştale la 10.000 de locuitori), Grecia (16,7), Cipru (17,1), Lituania (24,4), Spania (26,8) şi România (28,1).

Astfel, potrivit datelor Eurostat, România are mai puţini poştaşi la fiecare 10.000 de locuitori decât ţări precum Luxemburg (30,5), Bulgaria (37,1), Malta (39,1), Lituania (40) şi Estonia (41,8).

poştaşi eurostat

În anul 2018 erau aproximativ 1,8 milioane de poştaşi, echivalentul a 1% din totalul persoanelor angajate în UE.

Foto: Eurostat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici