Magazinul Cocor va fi redeschis în septembrie

Magazinul Cocor din Bucureşti, închis în 2008 pentru extindere şi modernizare, va fi redeschis în luna septembrie, în prezent centrul fiind închiriat în proporţie de 74%, potrivit unui anunţ al companiei.

154 afișări
Imaginea articolului Magazinul Cocor va fi redeschis în septembrie

Magazinul Cocor va fi redeschis în septembrie (Imagine: www.cocorstore.ro)

La începutul anului trecut, compania Cocor (COCR), proprietara magazinului, a anunţat că va deschide unitatea în luna mai dacă gradul de închiriere va fi de peste 85%, în caz contrar urmând să fie relansat în septembrie. Redeschiderea magazinului a fost programată iniţial pentru 2009, dar a fost amânată, potrivit proprietarilor, la solicitarea retailerilor.

Reconstrucţia a început în anul 2008 şi a durat doi ani, printr-o investiţie de 24,5 milioane de euro finanţată din surse proprii şi printr-un credit de 19 milioane euro.

"Până în prezent s-au achitat aproximativ 22,5 milioane de euro plus TVA şi mai sunt de plătit circa două milioane de euro plus TVA", se precizează în anunţ.

Pe lângă consolidarea seismică, lucrările de modernizare au vizat şi mărirea suprafeţei construită de la 10.000 de metri pătraţi la 25.000 de metri pătraţi, în timp ce suprafaţa închiriabilă a crescut de la 6.000 metri pătraţi la 10.000 metri pătraţi.

Contractele de închiriere definitivate acoperă 74% din suprafaţa închiriabilă şi doar cele cu garanţii materiale reprezintă 34% din aria comercială destinată închirierii.

Până în prezent, proiectul Cocor Department Store, aşa cum a fost redenumit magazinul, a atras aproape 90 de branduri, printre acestea numărându-se Laura Biagiotti, Calvin Klein Jeans, Celios, Eden Spa, Pierre Cardin, Guara, Levi's kids.

"Din punct de vedere al chiriilor, Cocor se situează peste nivelul luat în calcul la momentul când au fost întocmite planurile de finanţare şi fezabilitate ale proiectului, respectiv 58 euro pe metru pătrat faţă de 55 euro pe metru pătrat", se menţionează în anunţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici