Mai multe companii au vrut să cumpere Facebook în trecut. Ce oferte a refuzat Mark Zuckerberg

În urmă cu cinci ani, Facebook era la stadiul de "încă un site de socializare", iar giganţi precum AOL sau Yahoo! făceau legea pe piaţa online. Acum, businessul lui Mark Zuckerberg reprezintă cea mai puternică reţea de socializare şi ar putea cumpăra ambele companii.

691 afișări
Imaginea articolului Mai multe companii au vrut să cumpere Facebook în trecut. Ce oferte a refuzat Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2006, cei de la Yahoo! au vrut să cumpere Facebook pentru 1 miliard de dolari, adică de 100 de ori mai puţin decât valoarea sa actuală. Atunci, 50.000 de utilizatori se înregistrau pe Facebook, iar numărul lor tot creştea. Aşa că Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, a refuzat oferta, scrie BBC News.

În prezent, Yahoo! are o valoare de piaţă de 18,2 miliarde de dolari, faţă de 100 de miliarde cât are Facebook.

Nu doar Yahoo! s-a arătat interesată de starul în devenire, atunci, Facebook. Şi AOL a testat piaţa şi chiar a vrut să se asocieze cu alte companii pentru a înainta o ofertă de preluare a reţelei de socializare. Aşa că a propos Time Inc. să vândă IPC şi AOL să înstrăineze Mapquest şi Tegic. Rezultatul: un miliard de dolari pentru achiziţia Facebook. Reprezentanţii reţelei de socializare au refuzat şi de această dată.

Citeşte mai multe despre companiile care au vrut să cumpere Facebok pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici