Majorarea cotei TVA va duce la creşterea pieţei auto second-hand

Creşterea TVA de la 19% la 24% va determina o parte importantă dintre clienţii care vor să achiziţioneze o maşină să se orienteze către piaţa auto second-hand, unde preţurile nu vor suferi modificări, apreciază directorul site-lui de profil autovit.ro, Attila Okany.

33 afișări
Imaginea articolului Majorarea cotei TVA va duce la creşterea pieţei auto second-hand

Majorarea cotei TVA va duce la creşterea pieţei auto second-hand (Imagine: Medaifax Foto/AFP)

"Întrucât cea mai mare parte dintre tranzacţiile de pe piaţa auto second-hand are loc între persoanele fizice, activitate nefiscalizată, majorarea TVA nu va atinge şi acest segment. Din acestă cauză, mulţi dintre cei care vor să achiziţioneze o maşină nouă vor lua în calcul şi ofertele second-hand", a afirmat reprezentantul celui mai mare portal de vânzări de maşini rulate.

Raportul dintre maşinile noi şi cele rulate a fost în primul trimestru de 1 la 4, în creştere faţă de perioada similară din 2009, când raportul era de 1 la 2,6.

În primele cinci luni au fost înmatriculate 61.252 automobile second-hand, cu 47% mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut.

În topul celor mai vândute maşini rulate, pe primul loc se clasează Volkswagen, cu 27% din piaţă, marcă urmată de Opel şi Ford, care au cote de 25%, respectiv 10%.

Guvernul a decis majorarea cotei TVA de la 19% la 24% şi creşterea impozitelor pentru toate categoriile de vehicule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici