Majorarea pensiilor, în contextul coronavirus. Ministrul Finanţelor: Vom vedea la rectificare

  • Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, întrebat dacă vor fi majorate pensiile cu 40% de la toamnă, cum era programat, că în acest moment nu există o discuţie despre pensii, însă rămâne de văzut la rectificarea bugetară.
  • Ministrul de Finanţe a reiterat că totul depinde de execuţia bugetară.
  • „În acest moment, nu există o discuţie despre pensii, vom vedea la rectificare”, a afirmat Cîţu.
1189 afișări
Imaginea articolului Majorarea pensiilor, în contextul coronavirus. Ministrul Finanţelor: Vom vedea la rectificare

Majorarea pensiilor, în contextul coronavirus

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, întrebat dacă vor fi majorate pensiile cu 40% de la toamnă, cum era programat, că în acest moment nu există o discuţie despre pensii, însă rămâne de văzut la rectificarea bugetară. Ministrul de Finanţe a reiterat că totul depinde de execuţia bugetară.

Chestionat, marţi, la RFI dacă planurile Guvernului de a creşte pensiile cu 40% de la toamnă ar putea fi date peste cap de epidemia de coronavirus, Florin Cîţu a replicat: „Poate că e momentul să începem să discutăm despre aşa ceva, dar vom vedea, doar spun că avem nevoie de fiecare resursă, pentru a opri această epidemie şi este nevoie de efortul tuturor românilor, pentru a trece peste asta”.

Liberalul a adăugat că subiectul pensii merită să fie abordat, chiar dacă în acest moment nu există o discuţie pe această temă.

„În acest moment, nu există o discuţie despre pensii, vom vedea la rectificare, dar aşa cum am spus la începutul anului şi până acum, totul depinde de execuţia bugetară (...), dar trebuie să ne gândim că suntem într-un moment în care efortul bugetar este enorm pentru a susţine foarte multe companii, persoane care intră în şomaj tehnic. Vom vedea dacă efortul bugetar mai poate... dacă mai putem să facem acest lucru în acel moment. Deocamdată, nu ne gândim la aşa ceva, banii sunt în buget, dar merită o discuţie, să vedem dacă putem să luăm resurse şi să le folosim în altă parte, acolo unde este nevoie, pentru medicamente, pentru echipamente, pentru teste. Sunt nişte bani acolo, care ar putea să fie folosiţi pentru altceva, dar nu este o decizie pe care o iau eu, este o decizie pe care o vom lua când ne vom uita la execuţia bugetară”, a completat Cîţu, pentru RFI.

Ministrul de Finanţe a mai spus că nu se poate pronunţa acum cu privire la majorarea pensiilor.

„Poate că e momentul să începem să discutăm despre aşa ceva, dar vom vedea, nu vreau să mă pronunţ astăzi, doar spun că avem nevoie de toate resursele, în special pentru a susţine acele părţi din economie care suferă astăzi şi pentru partea de sănătate, cheltuieli de sănătate (...), deci avem nevoie de fiecare resursă, pentru a opri această epidemie şi este nevoie de efortul tuturor românilor, pentru a trece peste asta” a conchis liberalul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici