Majoritatea caselor de vacanţă la vânzare au preţuri peste 100.000 euro. Topul judeţelor cu cele mai mari ieftiniri

Majoritatea caselor de vacanţă scoase la vânzare în zonele reprezentative pe acest segment au preţuri care depăşesc 100.000 euro, maximul fiind de 2,9 milioane euro pentru o vilă în comuna Domneşti, în condiţiile în care în acest an preţurile au evoluat diferit de la un judeţ la altul.

1905 afișări
Imaginea articolului Majoritatea caselor de vacanţă la vânzare au preţuri peste 100.000 euro. Topul judeţelor cu cele mai mari ieftiniri

Majoritatea caselor de vacanţă la vânzare au preţuri peste 100.000 euro. Topul judeţelor cu cele mai mari ieftiniri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În Prahova au fost înregistrate cele mai mari reduceri de preţ, casele de vacanţă din acest judeţ fiind scoase la vânzare la preţuri cu 14,8% mai mici decât anul trecut. Pe locul al doilea după procentul de scădere se află Constanţa, cu 9,7%. În Braşov casele de vacanţă s-au scumpit cu 13,3%, conform unei analize www.imobiliare.ro care a luat în calcul ofertele din cele mai reprezentative judeţe pe acest segment.

Aproape 65% din case costă peste 100.000 de euro. Există, totuşi, şi numeroase opţiuni pentru bugete low-cost, 19,7% din anunţuri făcând referire la case de vacanţă cu un preţ de strigare mai mic sau egal cu 60.000 de euro, iar 15,4% din anunţuri se încadrează în intervalul 60.000-100.000 euro.

Piaţa locuinţelor secundare este bine reprezentată pe segmentul de vârf. Astfel, 21,4% din ofertă se încadrează în intervalul de preţ cuprins între 150.000 euro şi 250.000 euro, în 11,5% din cazuri preţurile variază între 250.000 euro şi 350.000 euro, pentru ca 14,8% din totalul ofertei să fie reprezentată de proprietăţi rezidenţiale al căror preţ depăşeşte 350.000 euro.

Cele mai multe oferte sunt în Constanţa (32%), Ilfov (21%), Braşov (12%), Prahova (10%), Argeş şi Hunedoara. În Ilfov, majoritatea caselor de vacanţă disponibile sunt situate în localităţi precum Snagov şi Corbeanca şi se înscriu în segmentul de top, la fel ca cele de pe Valea Prahovei. În Constanţa, dar şi în Braşov, oferta de locuinţe secundare este completată de apartamente noi, mai ieftine şi cu un cost de întreţinere mai mic.

Cea mai scumpă proprietate rezidenţială din acest segment scoasă la vânzare în acest moment pe imobiliare.ro este o vilă cu o suprafaţă utilă de 1.100 de metri pătraţi din Domneşti, Ilfov. Construită şi amenajată în anul 2001, proprietatea a fost considerată timp de mai mulţi ani ca fiind cea mai frumoasă proprietate rezidenţială din zona de sud-vest a Capitalei. Are 14 camere, 2 bucătării, 6 băi, 3 garaje, 7 locuri de parcare şi un teren de 10.900 metri pătraţi. Nu lipsesc jacuzzi-ul, sauna sau crama. Vila este scoasă la vânzare pentru 2,9 milioane de euro.

Locul al doilea în clasament este ocupat de o vilă cu două etaje plus mansardă şi o suprafaţă utilă de 600 de metri pătraţi din Sinaia, Prahova, situată pe drumul spre cota 1.400 şi scoasă la vânzare pentru 2,8 milioane de euro. Vila construită în 2007 are 12 camere, 8 balcoane, jacuzzi şi şemineu şi este una din cele mai confortabile şi luxoase proprietăţi noi din Sinaia, putând fi transformată într-un mic hotel.

Locul al treilea în top este ocupat de un conac din judeţul Arad, scos la vânzare de mai bine de un an. Preţul solicitat de proprietar este de 2 milioane de euro. Conacul este situat pe DN79 Arad-Oradea, la o distanţă de 28,3 kilometri de Arad. Conacul a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea de către baronul Urban Petru de Monyoro şi a fost renovat în 1994. Are o suprafaţă utilă de 640 metri pătraţi şi un teren de 11.800 metri pătraţi. Pe teren se află şi o piscină, iar în spatele conacului există o clădire nouă de 200 de metri pătraţi ce poate fi, de asemenea, amenajată ca spaţiu de locuit.

Lansat în ianuarie 2000, imobiliare.ro are peste 31.000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici