Malev ar putea primi un împrumut de 120 milioane dolari de la o bancă din Rusia

Operatorul aerian ungar Malev, care a oprit zborurile la începutul lunii februarie din cauza problemelor financiare majore, ar putea primi un credit de stabilizare de 120 de milioane de dolari din partea băncii Vneseconombank, din Rusia, care deţine 5% din acţiunile companiei.

375 afișări
Imaginea articolului Malev ar putea primi un împrumut de 120 milioane dolari de la o bancă din Rusia

Malev ar putea primi un împrumut de 120 milioane dolari de la o bancă din Rusia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Dacă Vneseconombank (Banca pentru activităţi economice externe) va acorda finanţarea, Malev ar putea relua zborurile de pe aeroportul din Budapesta, a relatat agenţia rusă ITAR-TASS, citată de Novinite.

Surse apropiate situaţiei au declarat că au existat dificultăţi în procesul negocierilor, iar discuţiile vor fi reluate în această săptămână la Moscova şi Budapesta.

Un tribunal din Budapesta a plasat Malev sub controlul unui administrator special.

Malev este al doilea transportator european care a fost nevoit să oprească activitatea, în decurs de o săptămână. Spanair, cu sediul în Barcelona, a oprit zborurile pe 27 ianuarie, punând în dificultate 23.000 de pasageri.

Un purtător de cuvânt al Malev a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că 2.080 de angajaţi ai companiei, reprezentând 75% din totalul personalului, vor fi concediaţi.

Compania aeriană, împovărată de datorii, a oprit zborurile după 66 de ani de activitate.

Falimentul nu a fost încă declarat oficial, iar autorităţile de la Budapesta vor să relanseze compania, întrucât falimentul Malev ar impune plata unei despăgubiri uriaşe, de circa 1.000 de miliarde de forinţi (3,4 miliarde de euro), grupului german Hochtief, care operează aeroportul internaţional din Budapesta.

Malev era principalul utilizator al aeroportului, asigurând un trafic de trei milioane de pasageri şi 40% din veniturile aeroportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici