Mall-urile care instalează sisteme de încărcare a maşinilor electrice ar putea primi sprijin

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, s-a declarat preocupat de crearea sistemului de infrastructură necesar încărcării maşinilor electrice, el explicând că Ministerul Mediului va acorda sprijin mall-urilor sau altor unităţi care montează astfel de sisteme de încărcare.

276 afișări
Imaginea articolului Mall-urile care instalează sisteme de încărcare a maşinilor electrice ar putea primi sprijin

Mall-urile care instalează sisteme de încărcare a maşinilor electrice ar putea primi sprijin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie creat sistemul de infrastructură a încărcării acestor maşini. Noi vom da sprijin şi lucrăm la un ghid - la Fondul de Mediu - ca să dăm sprijin şi acelor unităţi - de exemplu mall-uri - care introduc sau ar introduce asemenea încărcătoare la sediul lor", a spus Borbely.

El a făcut aceste declaraţii întrebat fiind dacă Ministerul Mediului are în vedere acordarea de facilităţi pentru românii care achiziţionează maşini electrice.

"Depinde şi de producători. Până când producătorii nu vin cu oferte de maşini electrice care să fie accesibile, atunci e mai dificil să-l convingi pe cetăţean că trebuie să dea 8-9.000 de euro mai mult decât la o maşină convenţională, chiar dacă primeşte sprijin prin programul Rabla, chiar dacă orice cetăţean sau instituţie, dacă ia o maşină electrică, primeşte circa 3.800 de euro, dacă ia o maşină hibrid primeşte cam la jumătate, deci 1.800 de euro", a comentat Borbely.

El a adăugat că problema nu este numai la nivelul României, ci în întreaga Uniune Europeană.

"Am înţeles cât de curând Renault-ul va veni cu două tipuri de maşini care să nu fie chiar aşa de scumpe şi va fi, credeţi-mă, o piaţă mult mai importantă pentru că în Cartea Verde a Transporturilor (n.red. a UE) se prevede ca până în 2050 maşinile convenţionale să nu aibă dreptul să intre în oraşele mari", a spus Borbely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici