Management privat pentru un sfert din companiile aflate în subordinea Ministerului Economiei

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) va începe în această lună procedurile pentru privatizarea managementului la un sfert din companiile aflate în subordinea sa.

61 afișări

"Este o măsură pe care am anunţat-o din momentul în care am fost numit ministru. Sunt convins că un management privat la unele companii aflate în subordinea noastră va aduce rezultate economice şi mai bune şi va da încredere investitorilor interesaţi în proiectele majore pe care le are în vedere România în următoarea perioadă", a declarat, într-un comunicat, ministrul Economiei, Ion Ariton.

Ministerul a derulat mai multe proiecte de evaluare asupra impactului privatizării managementului. În urmă cu câteva zile s-a încheiat şi evaluarea "Functional Review" efectuată de Banca Mondială la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care, de asemenea, recomandă implementarea măsurilor pentru privatizarea managementului la unele companii aflate în subordinea ministerului.

MECMA va publica în câteva zile anunţul de licitaţie pentru privatizarea managementului la unele companii din subordinea sa. În prezent se derulează ultimele evaluări pentru stabilirea exactă a companiilor care vor intra în acest program, se menţionează în comunicat.

Printre companiile controlate de Ministerul Economiei se numără Termoelectrica, Hidroelectrica, Electrica, Transelectrica, Nuclearelectrica, complexurile energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, Romgaz, Transgaz, Oltchim, Oil Terminal, Conpet, Petrotrans, Compania Naţională a Huilei, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Minvest Deva, Compania Naţională a Uranului, Romarm, IAR Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici