Managementul defectuos din CNADNR a dus la amânarea ofertelor la tronsonul de autostradă Sebeş-Turda

Termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Sebeş-Turda a fost prelungit până la 28 octombrie, din cauza managementului defectuos din cadrul unor compartimente ale companiei, a anunţat vineri administratorul reţelei rutiere.

510 afișări
Imaginea articolului Managementul defectuos din CNADNR a dus la amânarea ofertelor la tronsonul de autostradă Sebeş-Turda

Managementul defectuos din CNADNR a dus la amânarea ofertelor la tronsonul de autostradă Sebeş-Turda (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Directorul general al companiei, Narcis Neaga, a decis înfiinţarea unei comisii de disciplină care să verifice motivele prelungirii termenului şi activitatea persoanelor considerate responsabile - Emil Rusoiu, fost Director al Direcţiei Autostrăzi Finanţate cu Fonduri Externe, Daniela Epure, Şef Unitate de Implementare în cadrul aceleiaşi direcţii, Radu Andronic, fost Director General - adjunct Proiecte cu finanţare externă şi Florina Ghizolu, Şef serviciu în cadrul Direcţiei Technice, arată compania, într-un comunicat.

Comisia va aplica sancţiunile corespunzătoare, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecăruia din cei verificaţi, menţionează CNADNR.

Termenul de depunere a ofertelor pentru tronsonul respectiv, stabilit iniţial pentru 12 septembrie, a fost prelungit de mai multe ori, prima dată pentru 8 octombrie şi ulterior pentru 15 octombrie, respectiv 29 octombrie.

În luna iulie CNADNR a anunţat că vrea să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a autostrăzii Sebeş - Turda, proiect cu o lungime totală de 70 de kilometri şi o valoare estimată la 2,48 miliarde lei (560 milioane euro), fără TVA.

Valoarea estimată a contractului include şi procentul de 10% reprezentând cheltuieli diverse şi neprevăzute, arăta atunci CNADNR.

Proiectul este împărţit în patru loturi. Acordurile vor fi încheiate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Lucrările vor fi finanţate cu bani europeni, din Fondul de Coeziune (85%), şi de la bugetul de stat, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 70 de luni de la data atribuirii.

Narcis Neaga, director adjunct al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, responsabil pentru concesiuni, a preluat în august conducerea CNADNR, în locul lui Mircea Pop, demis din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici