Mâncarea s-a ieftinit în lume, iar preţurile se vor stabiliza în perioada următoare

  • Pentru prima dată în 12 luni scad păreţurile la alimente la nivel mondial.
  • Scăderea este momentan nesemnificativă, de numai 2,5%.
  • Analiştii spun că este totuşi importantă scăderea pentru diminuarea presiunii inflaţiei.
525 afișări
Imaginea articolului Mâncarea s-a ieftinit în lume, iar preţurile se vor stabiliza în perioada următoare

Mâncarea s-a ieftinic în lume,

Pentru prima dată după 12 luni de scumpiri, au scăzut preţurile alimentelor la nivel mondial. Cu toate acestea, cel puţin momentan, scăderea este nesemnificativă, de numai 2,5%, conform indicelui ONU pentru preţul produselor.

Analiştii spun că totuşi este important în ceea ce priveşte diminuarea presiunii puse de către inflaţie.

George Bădescu, directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, spune că fluctuaţiile preţurilor pentru alimente ţin şi de o ciclicitatea anumitor factori.

GEORGE BĂDESCU, director executiv AMRCR:
Sunt mai mulţi factori care practic în fiecare an contribuie cumva la creşterea indicelui de inflaţie în prima parte a anului şi la o oarecare scădere în a doua parte. Practic, indicele de inflaţii nu va mai cunoaşte modificări importante”.

George Bădescu mai spune faptul că asemenea fluctuaţii au existat şi în perioada pre-pandemie.

GEORGE BĂDESCU, director executiv AMRCR:
”Anticipam acest curs al evenimentelor, ca să spun aşa, această tendinţă. Credem că în viitor, în următoarea perioadă, vom asista la o tendinţă generală de stabilizare a preţurilor. Am putea spune că s-a văzut asta şi în alţi ani, chiar şi înainte de pandemie”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici