Mănescu: Consiliul de Administraţie al Tarom va analiza săptămâna viitoare numirea a doi administratori şi mandatul CEO-ului

Consiliul de Administraţie al Tarom se va întruni săptămâna viitoare, urmând să discute numirea a doi noi administratori şi prelungirea mandatului de director executiv al lui Christian Heinzmann, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

308 afișări
Imaginea articolului Mănescu: Consiliul de Administraţie al Tarom va analiza săptămâna viitoare numirea a doi administratori şi mandatul CEO-ului

Mănescu: Consiliul de Administraţie al Tarom va analiza săptămâna viitoare numirea a doi administratori şi mandatul CEO-ului (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)

Mănescu a afirmat că adunarea acţionarilor, programată marţi, nu a avut loc din cauza neprezentării reprezentanţilor SIF Muntenia, confirmând astfel informaţiile publicate marţi seară de MEDIAFAX.

"Am înţeles că săptămâna viitoare este o şedinţă a CA (...) Probabil că vor fi cooptaţi cei doi noi membri, ca urmare a locurilor lăsate libere", a afirmat ministrul, aflat în vizită la şantierul metroului din Drumul Taberei.

Întrebată cine sunt noii administratori, Mănescu l-a nominalizat doar pe reprezentantul Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Manuel Donescu.

"Sunt mai multe CV-uri date consultanţilor, cei care fac selecţia, vom vedea, la momentul şedinţei CA se vor alege cele două persoane. Sigur, îl ştiu pe cel de la Ministerul Transporturilor, deocamdată", a spus ministrul.

Mănescu a adăugat că şi revenirea mandatului CEO-ului Christian Heinzmann la perioada stabilită iniţial, de patru ani, va fi discutată de CA.

"Dacă săptămâna viitoare CA va decide prelungirea mandatului domnului Heinzmann el va rămâne şi atunci nu mai avem niciun conflict. Domnul Pascariu (Dan Pascariu, preşedintele CA, n.r.) este deocamdată în CA", a spus ministrul.

În cazul în care nu va fi prelungit, mandatul lui Heinzmann se va încheia la 19 noiembrie.

Întrebat dacă Dan Pascariu va rămâne în funcţie după întrunirea CA, ministrul a evitat un răspuns concret.

"Întrebaţi Consiliul de Administraţie, de ce mă întrebaţi pe mine?", a spus Mănescu.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, în adunarea acţionarilor programată marţi Pascariu urma să fie revocat din poziţia de preşedinte CA, iar mandatul belgianului Christian Heinzmann să revină la durata de patru ani.

Tot marţi, Nicolae Demetriade a anunţat că a demisiont din funcţiile de administrator şi director executiv al Tarom.

CA-ul Tarom a hotărât la 22 iunie să urgenteze aplicarea măsurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade în funcţia de administrator-director executiv, pe fondul unor conflicte între Heinzmann şi administratori care au avut ca efect şi scurtarea mandatului CEO-ului, în iunie, de la 4 ani la 1 an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici