Marea Britanie lansează procesul de vânzare a participaţiei sale la compania Eurostar

Guvernul britanic a lansat, luni, procesul de vânzare a participaţiei de 40 la sută pe care o deţine la compania feroviară Eurostar, operatorul trenurilor pe sub Canalul Mânecii, şi speră că această tranzacţie se va încheia la începutul anului viitor.

100 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie lansează procesul de vânzare a participaţiei sale la compania Eurostar

Marea Britanie lansează procesul de vânzare a participaţiei sale la compania Eurostar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia a fost anunţată anul trecut în cadrul unui plan de privatizare în valoare de 20 de miliarde de lire sterline (25,4 miliarde de euro) până în 2020.

"Sunt hotărât să iau deciziile necesare pentru reformarea economiei britanice şi reducerea datoriei noastre. Aşadar, voi lansa astăzi vânzarea participaţiei Marii Britanii la Eurostar", a explicat luni ministrul Finanţelor, George Osborne.

Candidaţii au la dispoziţie până la sfârşitul lui octombrie pentru a se manifesta. Guvernul premierului conservator David Cameron speră în finalizarea vânzării în primul trimestru al lui 2015, respectiv înaintea viitoarelor alegeri generale din mai anul viitor.

Compania feroviară care exploatează trenurile de mare viteză dintre Londra, Paris şi Bruxelles este deţinută în proporţie de 55 la sută de SNCF (Franţa), 40 la sută de Guvernul britanic prin compania publică London & Continental Railways şi 5 la sută de compania feroviară belgiană SNCB.

Ea ar urma să îşi piardă monopolul şi va fi concurată de Deutsche Bahn, care a obţinut aprobarea pentru ca trenurile sale să circule prin tunel începând cu 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici