Marea Britanie suspendă legăturile cu toate băncile iraniene, din cauza programului nuclear iranian

Marea Britanie a anunţat întreruperea tuturor legăturilor cu băncile iraniene, inclusiv cu Banca centrală, pentru a exprima "preocuparea" faţă de evoluţia programului nuclear iranian.

163 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie suspendă legăturile cu toate băncile iraniene, din cauza programului nuclear iranian

Marea Britanie suspendă legăturile cu toate băncile iraniene, din cauza programului nuclear iranian (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Este prima dată când Marea Britanie impune o ruptură de acest fel cu "sectorul bancar al unei ţări", se arată într-un comunicat oficial.

"Am luat această decizie în contextul existenţei probelor conform cărora băncile iraniene sunt implicate în programul nuclear militar iranian", explică ministrul Finanţelor, George Osborne.

"Comportamentul regimului iranian reprezintă o ameninţare semnificativă la adresa Marii Britanii şi a comunităţii internaţionale. Acest anunţ este o nouă etapă pentru a împiedica regimul iranian să se doteze cu arme nucleare", adaugă el.

"Decizia a fost coordonată cu cei mai importanţi parteneri ai noştri la nivel internaţional", a explicat şeful diplomaţiei britanice, William Hague.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici