Marii câştigători ai crizei Covid-19: Câţi bani câştigă Amazon pe secundă în vreme de pandemie. Averea lui Jeff Bezos a atins un nivel record

  • Gigantul online Amazon a fost descris drept „unul dintre marii câştigători” ai crizei coronavirusului, preţul acţiunilor urcând cu mai mult de o treime în doar o lună
  • Clienţii săi cheltuie 11.000 de dolari pe secundă pentru produse şi servicii
  • Astfel, propietarul său, Jeff Bezos, şi-a reîntărit poziţia de cel mai bogat om din lume cu o avere de 138 de miliarde de dolari.
2446 afișări
Imaginea articolului Marii câştigători ai crizei Covid-19: Câţi bani câştigă Amazon pe secundă în vreme de pandemie. Averea lui Jeff Bezos a atins un nivel record

Sursa foto: Profimedia

În timp ce majoritatea afacerilor au fost lovite crunt de impactul pandemiei şi de recesiunea în aşteptare, acţiunile Amazon au atins un nivel record în timp ce sute de milioane de oameni rămaşi în carantină sau izolare apelează la gigantul online pentru alimente şi forme de divertisment. 

Bezos, care a început Amazon în garajul său în 1994 şi încă mai deţine 11% din acţiunile companiei, şi-a văzut averea crescând cu 6.4 miliarde dolari marţi după ce acţiunile Amazon au atins nivelul record de 2.283, compania din Seattle ajungând la o valoarea de 1.14 trilioane de dolari. 

Acţiunile au continuat să crească şi miercuri, atingând 2.295 de dolari. În urmă cu o lună, valoarea era de „doar” 1.689 de dolari. 

Bezos, care deţine şi compania Blue Origin, menită să opereze zboruri comerciale în spaţiu, a fost criticat pentru că nu a donat mai mult de averea sa pentru a limita răspândirea coronavirusului şi distrugerea ecominică cauzată de Covid-19. 

Până acum, Bezos a donat 100 de milioane de dolari pentru asociaţia de caritate „Feeding America”, dar criticii au declarat că donaţia fondatorului Amazon reprezintă mai puţin de 0.1% din întreaga sa avere. 

Totodată, Amazon a fost acuzată că nu face destul pentru a-şi proteja angajaţii de virusul 2019-nCov. Compania a concediat doi angajaţi săptămâna trecută după ce aceştia ar fi criticat condiţiile periculoase de la unul din depozitele sale. 

În jur de 75 de depozite Amazon, precum şi curieri au fost infectaţi cu Covid-19 în SUA, potrivit Washington Post, publicaţie deţinută de Bezos. 

Creşterea acţiunile companiei a venit în acelaşit timp în care analiştii financiari spuneau că Amazon ar fi putea fi „un câştigător clar” al crizei Covid-19 şi să înregistreze vânzări şi profit record în acest an, datorită cererii pentru servicii de livrări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici