Mărire şi decădere: Carlos Ghosn neagă acuzaţiile. Fostul şef de la Nissan, arestat pentru evaziune fiscală

Fostul preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, arestat luni pentru suspiciuni de evaziune fiscală, neagă acuzaţiile care îi sunt aduse, a anunţat radioul naţional japonez NHK.

966 afișări
Imaginea articolului Mărire şi decădere: Carlos Ghosn neagă acuzaţiile. Fostul şef de la Nissan, arestat pentru evaziune fiscală

Mprire şi decădere: Carlos Ghosn neagă acuzaţiile. Fostul şef de la Nissan, arestat pentru evaziune fiscală

Ghosn a declarat anchetatorilor că nu a avut intenţia de a-şi subevalua veniturile în declaraţiile financiare pe care le-a depus şi a negat acuzaţiile aduse, a anunţat NHK, fără a oferi surse sau detalii suplimentare.

Greg Kelly, un fost director executiv al Nissan arestat împreună cu Ghosn, a fost citat de NHK sâmbătă, în apărarea lui Ghosn, spunând că sumele acordate au fost discutate cu alţi oficiali şi plătite în mod corespunzător.

Ghosn şi Kelly au fost destituiţi joi, o sursă din companie declarând că Nissan doreşte să numească un nou preşedinte în termen de o lună sau două, posibil înainte de următoarea reuniune a consiliului de administraţie, care va avea loc în jurul datei de 20 decembrie.

Procurorii japonezi spun că Ghosn şi Kelly au subestimat sumele plătite lui Ghosn cu aproximativ jumătate din cele 10 miliarde de yeni (88 milioane de dolari) pe care fostul CEO le-a câştigat la Nissan începând cu 2010. Compania a invocat şi alte infracţiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici