Mark Zuckerberg anunţă o nouă tehnologie care va revoluţiona inteligenţa artificială

  • Meta va lansa un nou model de limbaj, a anunţat CEO-ul Mark Zuckerberg.
  • Lansarea de către Meta a noului său model vine în timp ce marile companii de tehnologie şi startup-urile bine capitalizate dezvoltă platforme de inteligenţă artificială
  • Companiile Big Tech se întrec pentru a promova progresul în dezvoltarea inteligenţei artificiale şi pentru a integra noua tehnologie în produse comerciale.
3292 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg anunţă o nouă tehnologie care va revoluţiona inteligenţa artificială

Sursa Foto - Midjourney/ Mark Zuckerberg, Facebook

Modelul, numit LLaMA , este destinat să ajute oamenii de ştiinţă şi inginerii să exploreze aplicaţii pentru inteligenţă artificială, cum ar fi răspunsul la întrebări ştiinţifice sau sintetizarea conţinutului scris. 

Lansarea de către Meta a noului său model, care a fost dezvoltat de echipa Fundamental AI Research (FAIR), vine în timp ce marile companii de tehnologie şi startup-uri bine capitalizate deopotrivă se întrec pentru a promova progresele în domeniul inteligenţei artificiale şi pentru a integra tehnologia în produse comerciale, potrivit CNBC 

Modelele de limbaj mari stau la baza aplicaţiilor precum ChatGPT de la OpenAI, Bing AI de la Microsoft şi nelansatul Bard de la Google, poate chiar şi Midjourney, platforma cu bot de inteligenţă artificială de pe Discord care poate genera imagini. 

În postarea sa de pe Facebook, Zuckerberg a declarat că tehnologia de învăţare automată ar putea rezolva în cele din urmă probleme de matematică sau să efectueze cercetări ştiinţifice.

Învăţarea automată s-a dovedit foarte promiţătoare în generarea de text, purtarea de conversaţii, sintetizarea materialelor scrise şi sarcini mai complicate, cum ar fi rezolvarea teoremelor de matematică sau predicţia structurilor proteinelor”, a scris Zuckerberg vineri, 24 februarie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici