Maşini "zombi", rechemate în service. Subaru avertizează asupra maşinilor care ar putea porni singure

Producătorul auto nipon Subaru recheamă în service în Statele Unite aproape 50.000 de maşini care prezintă riscul de a porni singure, fără intervenţia unei persoane.

1171 afișări
Imaginea articolului Maşini "zombi", rechemate în service. Subaru avertizează asupra maşinilor care ar putea porni singure

Maşini "zombi", rechemate în service. Subaru avertizează asupra maşinilor care ar putea porni singure (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prorgramul de rechemare în service vizează 47.419 maşini, modele Legacy, Outback şi Impreza fabricate în perioada 2010-2013, precum şi Crosstrek din 2013, potrivit CNN.

Maşinile Subaru care riscă să pornească singure au transmisie automată şi un sistem Audiovox cu telecomandă pentru pornirea motorului de la distanţă.

"Dacă telecomanda este scăpată, s-ar putea defecta şi ar putea porni în orice moment motorul fără ca butonul să fie apăsat", se arată într-un document transmis de Subaru autorităţii pentru siguranţa traficului din SUA.

Motorul ar putea porni accidental şi funcţiona timp de 15 minute.

De asemenea, motorul ar putea continua să pornească şi să se oprească până la epuizarea bateriei telecomenzii sau a combustibilului autovehiculului. Dacă maşina este parcată într-un spaţiu închis, există riscul acumulării de monoxid de carbon, a detaliat compania în documentul transmis autorităţilor.

În luna ianuarie, Subaru a rechemat în service 630.000 de maşini din cauza riscului declanşării unui incendiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici