Maşinile electrice vor costa mai puţin decât cele pe benzină până în 2025

Maşinile electrice vor fi mai ieftine decât cele pe benzină, în Europa şi Statele Unite, până în 2025, pe fondul ieftinirii preţului bateriilor, arată un studiu Bloomberg.

36615 afișări
Imaginea articolului Maşinile electrice vor costa mai puţin decât cele pe benzină până în 2025

Maşinile electrice vor costa mai puţin decât cele pe benzină până în 2025

În prezent, bateriile reprezintă aproape jumătate din costul unei maşini electrice, iar preţul acestora va scădea cu aproape 77% în perioada 2016-2030, a spus cercetătorul britanic Colin McKerracher, citat de Bloomberg.

Renault, producătorul maşinii electrice Zoe, prevede că vor ajunge costurile totale ale deţinerii unei maşini electrice să fie egale cu cele ale unui vehicul care are motor cu combustie internă, începând din 2020, susţine Gilles Normand, vicepreşedintele diviziei de maşini electrice a companiei franceze.

Potrivit vicepreşedintelui Renault, costurile tehnologiei maşinilor electrice se vor reduce, pentru că sunt din ce în ce mai multe descoperiri la acest nivel, aşa că preţul unui maşini electrici va scădea. Pe de altă parte, preţul unei maşini cu motor cu combustie internă va creşte pe fondul reglementărilor mai riguroase.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici