Maşinile verzi câştigă teren în preferinţele europenilor: vânzările au crescut cu 128%

  • Cumpărătorii din China preferă în majoritate maşinile electrice
  • Cei din Europa şi SUA preferă hibridele
  • Segmentul vehiculelor electrice a crescut datorită produselor din ce în ce mai atractive
229 afișări
Imaginea articolului Maşinile verzi câştigă teren în preferinţele europenilor: vânzările au crescut cu 128%

Maşinile verzi câştigă teren în preferinţele europenilor: vânzările au crescut cu 128%

Maşnile electrice câştigă teren în preferinţele europenilor. Mai mult de jumătate dn maşnile hibride şi electrice vândute la nivel global, în trimestrul al III-lea, au fost cumpărate de consumatorii din Europa. Urmează cei din China, cu 30% şi SUA cu 16%.

În Europa au fost vândute peste 700.000 de maşini electrice şi hibride, în trimestrul al III-lea, cu 128% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2019.

Primele cinci pieţe ale UE (Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie) au înregistrat cea mai rapidă creştere, de 146%, de la intrarea în lockdown, în primul trimestru şi până în prezent, până la 579.000 înmatriculări noi doar în trimestrul al treilea. Vânzările de maşini hibride plug in au crescut cu peste 400% în Franţa şi Germania, în timp ce vânzările de vehicule electrice s-au dublat în toate cele cinci ţări. Cota totală de piaţă a vehiculelor electrice pentru aceste pieţe se situează la 19%.

  • În Europa au fost vândute 711.000 maşini electrice şi hibride, în T3.
  • Vânzări maşini hibride: 386.000 unităţi (+97%).
  • Vânzări maşini electrice (BEV): 179.000 unităţi (+121%).
  • Vânzări maşini hibrid plug-in (PHEV): 146.000 unităţi (+316%).
  • În China, vânzările de vehicule electrice din trimestrul al treilea s-au situat la 395.000 vehicule, cu 49% mai mari decât în perioada similară din 2019.
  • În SUA au fost vândute 216.000 maşini verzi noi, cu doar 8% mai multe, în T3 2020.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici