Mastercard vrea să elimine până în 2028 utilizarea plasticului nereciclat din producţia de carduri

Mastercard şi-a propus să elimine până în 2028 utilizarea plasticului PVC nereciclat din producţia de carduri de plată din reţeaua sa, acesta fiind înlocuit de materiale mai sustenabile, aprobate printr-un program de certificare, scrie Ziarul Financiar.

241 afișări
Imaginea articolului Mastercard vrea să elimine până în 2028 utilizarea plasticului nereciclat din producţia de carduri

Mastercard vrea să elimine până în 2028 utilizarea plasticului nereciclat din producţia de carduri

Compania îşi va sprijini partenerii emitenţi la nivel mondial în această tranziţie.

Mastercard promovează şi modelează preocuparea colectivă a industriei noastre pentru un viitor mai sustenabil şi mai atent la mediul înconjurător”, a spus Ajay Bhalla, Preşedinte Cyber & Intelligence, Mastercard.

Pe măsură ce clienţii noştri răspund la dorinţa tot mai mare a consumatorilor de a alege opţiuni mai prietenoase cu mediul, angajamentul nostru ferm este să reducem amprenta activităţii noastre asupra mediului - în beneficiul oamenilor, al planetei şi al unei creşteri incluzive”, a adăugat acesta.

Mastercard a lansat programul de carduri sustenabile în 2018 şi peste 330 de emitenţi din 80 de ţări s-au înscris, lucrând în parteneriat cu principalii producători de carduri pentru a facilitata tranziţia a peste 168 de milioane de carduri din întreaga reţea către materiale reciclate şi de origine biologică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici