Măsură economică luată de Airbus în contextul crizei provocate de coronavirus

  • Constructorul european de aeronave Airbus a anunţat luni semnarea unei noi linii de creditare de 15 miliarde de euro în răspuns la impactul pandemiei de coronavirus asupra industriei aeronautice, scrie Financial Times.
  • Compania ajunge la rezerve de numerar de 30 miliarde de euro, Airbus mai are active financiare de 12 miliarde de euro
  • Compania a suspendat distribuţia de dividende din acest an
659 afișări
Imaginea articolului Măsură economică luată de Airbus în contextul crizei provocate de coronavirus

Măsură economică luată de Airbus în contextul crizei provocate de coronavirus

Constructorul european de aeronave Airbus a anunţat luni semnarea unei noi linii de creditare de 15 miliarde de euro în răspuns la impactul pandemiei de coronavirus asupra industriei aeronautice, scrie Financial Times.

Compania a mai anunţat că îşi retrage propunerea de dividend pentru acest an, care presupunea o distribuţie de cash de 1,4 miliarde de euro din rezultatele pe anul trecut, ca parte din măsurile pentru "protejarea viitorului companiei".

"Ne-am retras ghidajul pentru 2020 din cauza volatilităţii acestei situaţii. În acelaşi timp, suntem angajaţi să asigurăm lichiditatea companiei în orice moment printr-o politică bilanţieră prudentă. Sunt convins că Airbus şi întreg sectorul aeronautic vor trece peste această perioadă critică", a spus Guillaume Faury, directorul general al Airbus.

Airbus are acum rezerve de numerar în valoare de 30 de miliarde de euro, la care se adaugă active financiare de 12 miliarde de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici