Măsurile guvernamentale de combatere a recesiunii au salvat 21 milioane locuri de muncă

Măsurile guvernamentale de combatere a crizei economice, respectiv planuri de relansare şi de protecţie socială, au permis salvarea sau crearea a 21 de milioane de locuri de muncă în 2009-2010, potrivit estimărilor Biroului Internaţional al Muncii (BIM) publicate luni.

74 afișări
Imaginea articolului Măsurile guvernamentale de combatere a recesiunii au salvat 21 milioane locuri de muncă

Măsurile guvernamentale de combatere a recesiunii au salvat 21 milioane locuri de muncă (Imagine: Mediafax Foto)

"Este posibil ca măsurile bugetare de relansare să fi protejat opt milioane de slujbe în 2009 şi 6,7 milioane în 2010" se arată într-un raport al organizaţiei publicat înaintea unei reuniuni a miniştrilor Muncii din G20 care va avea loc la Washington.

Alţi factori, precum fiscalitatea, au contribuit anul trecut la salvarea sau înfiinţarea a 6,2 milioane de posturi în G20.

În total, circa 21 de milioane de locuri de muncă, respectiv 1% din totalul celor din G20, au fost create sau protejate graţie intervenţiei autorităţilor pentru combaterea efectelor recesiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici