Pieţele bursiere nu ţin cont de protestele din Washington. Maxim istoric, pe Wall Street

  • Indicele american Dow Jones a închis miercuri la un maxim record
  • Indicele S&P 500 a avansat cu 0,6%
  • Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a depăşit 1%
469 afișări
Imaginea articolului Pieţele bursiere nu ţin cont de protestele din Washington. Maxim istoric, pe Wall Street
Pieţele bursiere nu ţin cont de protestele din Washington. cel puţin pentru moment. Wall Street a închis, ieri, şedinţa de tranzacţionare la maxim istoric, iar bursele europene au deschis şi ele astăzi tot pe creşteri. 
 
Investitorii sunt optimişti pe fondul victorei democraţilor din SUA. Analistul Claudiu Cazacu spune că bursele se îndreaptă către noi maxime istorice, atât în SUA cât şi în Europa. Iar bursa de la Bucureşti ar putea fi în tandem cu creşterile burselor europene.
 
„Am înregistrat o dublă influenţă. Pe de o parte vorbim despre anumite vânzări în piaţa de capital. Pe de altă parte, de creştere a metalelor preţioase şi a altor active de refugiu. Aş spune că investitorii merg mai departe pe ideea unei reveniri la normalitate. Cred că investitorii cu experienţă probabil vor decide să lase puţin timp să se aseze, să evalueze ceea ce se întâmplă”, a declarat pentru Aleph News Claudiu Cazacu, analist-şef al casei de brokeraj X-Trade Brokers.
  • Dow Jones Industrial Average: +1,4% miercuri
  • S&P 500: +0,6% miercuri
  • Acţiunile JPMorgan Chase: +4,7% miercuri
  • Acţiunile Bank of America: +6,3% miercuri
  • Stoxx 600: + 0.3% joi
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici