Mazăre: Lucrările de reabilitare a staţiunii Mamaia vor fi gata până pe 15 iunie

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că lucrările de reabilitare a staţiunii Mamaia vor fi gata până în 15 iunie, aşa cum promisese de 1 Mai, tot până atunci urmând să fie gata şi celelalte două pasarele pietonale din staţiune.

567 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Lucrările de reabilitare a staţiunii Mamaia vor fi gata până pe 15 iunie

Mazăre: Lucrările de reabilitare a staţiunii Mamaia vor fi gata până pe 15 iunie (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

Întrebat, marţi, de către jurnalişti când vor fi terminate lucrările din Mamaia, primarul a spus: “Păi tot sunt călare pe ei şi ţip să facă. Spre exemplu, aţi văzut că de la piciorul Telegondolei încolo a fost un haos, erau şi multe maşini, nu puseseră bolarzii, nu vopsiseră. Oamenii mi-au spus că săptămâna trecută a plouat, până la sfârşitul săptămânii o să cam fie gata toate lucrurile în Mamaia. 15 iunie rămâne termenul”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul a precizat că tot atunci vor fi gata şi celelate două pasarele pietonale, cea din zona Cazino şi cea din dreptul Hotelului Rex.

El a mai spus că a fost bucuros că mulţi turişti au venit în Mamaia la începutul lunii iunie, lucru care nu se întâmpla în anii trecuţi.

"Sunt extrem de bucuros pentru că este primul an, în 24 de ani de la Revoluţie încoace, în care la începutul lunii iunie s-au simţit foarte mulţi turişti. Vreau să vă zic că mulţi dintre comercianţi au fost luaţi prin surprindere, nu aveau chelneri, nu aveau bucătari şamd. A fost ca un weekend normal din iulie, ceea ce este foarte bine”, a explicat Radu Mazăre.

Primarul Constanţei i-a solicitat premierului Victor Ponta să emită o Ordonanţă de Urgenţă care să permită realizarea lucrărilor pe litoral şi în timpul sezonului estival, lucru care s-a şi întâmplat. De altfel, prim-ministrul a vizitat pe 1 Mai stadiul lucrărilor din Mamaia şi a fost de acord că acestea trebuie finalizate cât mai curând ca să nu fie şantierul în staţiune toată vară. Radu Mazăre îi spusese atunci premierului că lucrările vor fi încheiate până pe data de 15 iunie.

Lucrările la faleza din Mamaia au început în luna noiembrie a anului trecut. Obiectivul acestui proiect îl reprezintă modernizarea şi reamenajarea promenadei turistice din municipiul Constanţa - zona Sat Vacanţă, cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi bulevardul Mamaia şi staţiunea Mamaia - zona cuprinsă în Piaţeta Perla şi complex hotelier Bicaz. În cadrul acestui proiect va fi reabilitată aleea principală din Satul de Vacanţă, vor fi reabilitate şi reamenajate Piaţeta Perla, Piaţeta Cazino, promenada de la Hotelul Malibu la Cazino Mamaia şi promenada de la Club Castel la complexul hotelier Bicaz.
Zidul de demarcare a plajei va fi reabilitat prin placare şi mobilare cu băncuţe. De asemenea, vor fi plantaţi circa 820 de copaci, iar numărul locurilor de parcare va fi suplimentat.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ zece milioane de euro. Lucrările sunt realizate de către un consorţiu format din firmele ABC Val, Mobitom şi UTI.

Cu acel prilej, Victor Ponta a vizitat şi pasarela din dreptul Satului de Vacanţă, care a fost deschisă traficului chiar de 1 Mai. Este vorba despre pasarela în formă de iaht, care prezintă în mod stilizat prora şi catargul unui iaht, iar porţiunea pietonală a fost placată cu lemn pentru a sugera puntea iahtului.

Cea de-a doua pasarelă, "Năvod şi pescăruş", este construită în zona Cazino. Accesul dinspre Cazino se va face pe o rampă înclinată în formă de melc, iar accesul pe pasarelă dinspre lacul Sutghiol se va face tot pe o rampă înclinată, care va pleca în curbă de pe pasarelă, în lungul bulevardului Mamaia, spre Năvodari. La jumătatea ei, rampa va fi întoarsă cu 180 de grade şi va continua până la nivelul trotuarului.

Cea de-a treia pasarelă este construită în apropierea Hotelului Rex şi poartă numele "Val retro". Pasarela va avea un design retro de sfârşit de secol XIX, realizat din fier forjat, care reprezintă creasta unui val. Accesul se va face pe scări paralele cu bulevardul Mamaia. Astfel, scara din faţa hotelului Rex va coborî spre Năvodari, iar cea dinspre lacul Siutghiol va coborî spre Constanţa.

Lucrările la cele trei pasarele sunt realizate cu fonduri europene, valoarea totală a proiectului fiind de 10,5 milioane de lei, din care aproape şapte milioane de lei contribuţia Uniunii Europene. Pasarelele au fost proiectate de către arhitectul Vlad Pelin, iar antreprenorul general al lucrărilor este firma Polaris M Holding

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici