McDonald's îşi vinde franciza din China cu 2,1 miliarde de dolari

McDonald's a fost de acord să vândă 80% din afacerea din China şi Hong Kong, pentru aproximativ 2,1 miliarde de dolari, ca parte a planului de a franciza mai multe restaurante în lume, potrivit BBC.

532 afișări
Imaginea articolului McDonald's îşi vinde franciza din China cu 2,1 miliarde de dolari

McDonald îşi vinde franciza din China cu 2,1 miliarde de dolari

Grupul investitor deţinut de stat, Citic, şi firma cu capital privat din Statele Unite, Carlyle Group, vor preluat operaţiunile, potrivit unui acord în valoare de 2,1 miliarde de dolari.

McDonald's deţine şi operează aproape 65% din cele 2.000 de magazine din China.

Procesul de francizare îi permite companiei să preia o parte din vânzări în contextul în care reduce din costurile de operare.

McDonald's încearcă să eficientizeze operaţiunile globale. Schimbarea structurii de proprietate pentru a se concentra mai mult asupra francizelor reprezintă o parte importantă din restructurare.

În martie 2016, compania susţinea că este în căutarea unor parteneri care să o ajute să îşi sporească numărul restaurantelor cu 1.500, în China, Hong Kong şi Corea, în următorii cinci ani.

În urma acordului semnat luni, McDonald's va păstra 20% din participaţie în afacerea din China. Citic va deţine 52% din participaţie, iar Caryle va avea 28% din noua afacere.

Yum Brands, care deţine KFC şi Pizza Hut, îşi restructurează, de asemenea, afacerea din China.

Atât McDonald's, cât şi Yum Brand se confruntă cu o competiţie din partea restaurantelor locale, mai ieftine.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici