MEDIAFAX ZOOM: Dinu Patriciu - GALERIE FOTO

Dinu Patriciu, controversat om de afaceri şi politician, a fost o persoană foarte influentă în perioada de tranziţie de după 1989. Dan Costache Patriciu s-a născut la data de 3 august 1950 în Bucureşti, în familia lui Valeriu Patriciu, cunoscut petrolist din perioadă interbelică, şi a avut afaceri în domeniul petrolier, bancar şi imobiliar.

831 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: Dinu Patriciu - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: Dinu Patriciu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În 1990 a fost unul dintre cei care au pus bazele  PNL, a avut trei mandate de deputat, şi a candidat la Primăria Capitalei. În 2003 se retrage din prim-planul politicii pentru a se dedica afacerilor dar totuşi se implică din umbră în susţinerea unor figuri politice.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Conform unei declaraţii proprii este cel care a înfiinţat prima firmă privată din România postcomunistă, iar în 1998 cumpără compania Rompetrol. În 2006 cumpără pachetul majoritar de acţiuni al Societăţii Adevărul şi investeşte masiv în media. Cu banii câştigaţi în 2007 din vânzarea Rompetrol investeşte în retail, pariuri sportive, domeniul bancar şi imobiliare.

În ultima perioadă eşecurile afacerilor pe care le pornise şi starea precară de sănătate l-au determinat să-şi ducă viaţă în Londra unde a decedat pe 19 august 2014  în urma unei complicaţii determinate de tratamentul de cancerul hepatic de care suferea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici