MedLife a achiziţionat reţeaua de laboratoare Diamed Center

Furnizorul de servicii medicale MedLife a achiziţionat integral reţeaua de laboratoare Diamed Center, cu activităţi în Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Focşani.

2127 afișări
Imaginea articolului MedLife a achiziţionat reţeaua de laboratoare Diamed Center

MedLife a achiziţionat reţeaua de laboratoare Diamed Center (Imagine: Sebastian Tătaru/Mediafax Foto)

MedLife ajunge, astfel, la şase tranzacţii efectuate în decurs de un an, după achiziţionarea pachetelor majoritare din grupul de firme SAMA & Ultratest, respectiv banca de celule stem Stem Cells Bank, preluarea integrală a centrului de imagistică medicală Prima Medical din Craiova şi a două laboratoare din Iaşi şi Constanţa.

Diamed Center operează cinci laboratoare, două clinici medicale, un centru de recuperare medicală, medicină estetică funcţională şi opt puncte de recoltare repartizate în Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Focşani. Reprezentanţii companiei estimează realizarea unei cifre de afaceri anuale de 800.000 de euro.

"2016 va reprezenta un nou an de vârf pentru MedLife în materie de achiziţii, proiect de dezvoltare care va fi accelerat puternic în acest an. Dacă în ultimul an am finalizat şase tranzacţii locale cu investiţii de peste cinci milioane de euro, anul acesta valoarea bugetului alocat doar achiziţiilor se va mări semnificativ, având ca strategie consolidarea poziţiei de lider la nivel naţional, diversificarea portofoliului de servicii şi optimizarea activităţii pe segmentele de business existente", a declarat preşedintele CA al MedLife, Mihai Marcu.

Grupul Diamed Center va fi coordonat de unul dintre foştii acţionari.

După achiziţia Diamed Center, MedLife va ajunge la o reţea de 23 de laboratoare, respectiv 32 de centre medicale repartizate în Bucureşti şi în ţară.

MedLife a efectuat prima tranzacţie a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Braşov. Achiziţia a depăşit valoarea de trei milioane de euro, fiind cea mai importantă operaţiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Această tranzacţie a fost urmată de alte două, pentru Grupul Genesys Arad şi Maternitatea Eva din Braşov.

Anul trecut, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA şi Ultratest, unul dintre cei mai importanţi operatori medicali din sud-vestul României, a achiziţionat integral două laboratoare în Iaşi şi Constanţa, a anunţat demararea procesului de achiziţie pentru preluarea pachetului majoritar din banca Stem Cells Bank din Timişoara şi a semnat tranzacţia de preluare integrală a centrului de imagistică medicală Prima Medical.

MedLife activează pe piaţa din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 15 hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unităţi spitaliceşti în Bucureşti, Braşov, Arad, Craiova şi Iaşi, dintre care un spital de pediatrie, unul de ortopedie şi unul de obstetrică-ginecologie, trei maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 32 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 14 centre de excelenţă cu specializare unică, opt farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici