Medvedev a propus o taxă asupra grupurilor petroliere, pentru un fond de remediere a dezastrelor

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a a propus o taxă specială asupra companiilor petroliere, fondurile urmând să vărsate într-un fond care să asigure remedierea dezastrelor ecologice, precum cel din Golful Mexic.

13 afișări
Imaginea articolului Medvedev a propus o taxă asupra grupurilor petroliere, pentru un fond de remediere a dezastrelor

Medvedev a propus o taxă asupra grupurilor petroliere, pentru un fond de remediere a dezastrelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medvedev a lansat propunerea de a se crea un fond global pentru poluare la summit-ul G20 din Toronto.

Oficialul rus a afirmat că liderii G20 au cerut experţilor să înceapă să lucreze la această idee.

"Una dintre idei, care necesită încă discuţii, este de a colecta bani de la marile companii internaţionale care produc petrol, bani care să fie plasaţi într-un fond special consolidat (...) pentru asigurarea unor astfel de riscuri", a arătat Medvedev.

Rusia, cel mai mare producător de petrol şi gaze din lume, a acordat o atenţie deosebită reacţiei BP la dezastrul din Golful Mexic, cea mai mare catastrofă ecologică din istoria Statelor Unite, parţial şi pentru că 25% din producţia de petrol a grupului britanic este asigurată de joint-venture-ul rusesc TNK-BP.

Liderii G20 au cerut companiilor petroliere să se asigure că urmează toate reglementările menite să prevină astfel de incidente.

Medvedev a mai afirmat, la summit-ul de la Toronto de la sfârşitul săptămânii trecute, că Rusia este pregătită să introducă în camera inferioară a parlamentului un proiect legislativ împotriva poluării, pentru a proteja ţărmurile ruseşti de eventuale deversări petroliere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici