Medvedev ratifică un memorandum privind construcţia unei autostrăzi în jurul Mării Negre

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a semnat o lege care ratifică un memorandum internaţional privind construcţia unei autostrăzi care va înconjura Marea Neagră, urmând să tranziteze şi România, a anunţat, luni, administraţia de la Kremlin, transmite RIA Novosti.

31 afișări
Imaginea articolului Medvedev ratifică un memorandum privind construcţia unei autostrăzi în jurul Mării Negre

Medvedev ratifică un memorandum privind construcţia unei autostrăzi în jurul Mării Negre (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Memorandumul a fost semnat în aprilie 2007, la Belgrad, de către guvernele ţărilor membre în Organizaţia pentru cooperare economică la Marea Neagră.

Cu o lungime de 7.100 de kilometri, această autostradă va traversa Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, România, Grecia şi Bulgaria.

Proiectul are rolul promovării dezvoltării economice şi sociale atât în bazinul Mării Negre cât şi pe continentul european.

Memorandumul a fost încheiat pe o perioadă de zece ani dar va fi prelungit automat cu încă cinci ani, dacă două treimi din ţările semnatare nu reclamă rezilierea sa.

La sfârşitul lunii noiembrie, preşedinţii rus şi ucrainean, Dmitri Medvedev şi Viktor Ianukovici, au semnat un memorandum de înţelegere privind construcţia unui pod în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Azov de Marea Neagră.

Acest pod va reprezenta un element important pentru autostrada care va încojura Marea Neagră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici