Mega Image a cumpărat un teren în comuna Ştefăneşti, unde construieşte un centru de distribuţie

Mega Image a cumpărat un teren în comuna Ştefăneşti, lângă Capitală, unde a început construcţia unui nou depozit, potrivit informaţiilor din piaţa imobiliară, acesta fiind al treilea depozit al companiei, după cel din Popeşti Leordeni şi cel construit în Bucureşti pentru parteneriatul online cu eMag

1889 afișări
Imaginea articolului Mega Image a cumpărat un teren în comuna Ştefăneşti, unde construieşte un centru de distribuţie

Mega Image a cumpărat un teren în comuna Ştefăneşti, unde construieşte un centru de distribuţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În martie, Frans Muller, directorul general al grupului belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, declara că retailerul va continua extinderea în Bucureşti, unde va construi şi un nou centru de distribuţie care să sprijine aceste planuri.

Totodată, directorul general al Mega Image, Xavier Piesvaux, arăta că potrivit planului, noul centru de distribuţie ar trebui să devină operabil în anul 2016.

Mega Image a continuat să fie şi în 2014 cea mai dinamică reţea din România, dar şi la nivelul din grupului Delhaize, în ceea ce priveşte deschiderile de magazine. Astfel, peste jumătate din cele 180 de magazine noi anunţate de grupul belgian Delhaize pentru ţările în care activează au fost deschise în România.

Extinderea a fost preponderent în Bucureşti, unde de altfel sunt situate peste 80% din magazinele reţelei, oraş în care retailerul susţine că are o cotă de piaţă de peste 21%.

Reţeaua Mega Image a depăşit în acest an 400 de magazine, după ce a deschis 86 de unităţi noi şi a cumpărat 19 din cele 20 de supermarketuri Angst, pe care le-a redeschis sub propriul brand în luna decembrie. Brandurile sub care activează Delhaize în România sunt Mega Image şi Shop&Go.

2014 a fost şi anul în care numărul magazinelor de proximitate Shop&Go (205) l-a depăşit pe cel al supermarketurilor standard Mega Image (194), în care Mega Image s-a lansat pe online în parteneriat cu eMag, operaţiuni pentru care a construit şi un depozit nou (Mega Drive) şi a lansat un magazin specializat în vinuri (Wine Gallery) în mall Vitan. Retailerul mai deţine şi un magaxin de produse congelate - AB COOL FOOD.

Delhaize este prezent în 9 state cu 3.534 magazine şi a avut anul trecut venituri de peste 21 miliarde euro. România face parte la nivelul grupului din regiunea Europa de Sud-Est şi Asia, alături de Grecia, Indonezia, Serbia, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici