Meng Wanzhou dă în judecată autorităţile canadiene pentru arestarea sa

Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, gigantul chinez din domeniul tehnologiei, a dat în judecată statul canadian pentru arestarea ei anul trecut pe aeroportul din Vancouver, la cererea Statelor Unite, relatează BBC.

2083 afișări
Imaginea articolului Meng Wanzhou dă în judecată autorităţile canadiene pentru arestarea sa

Meng Wanzhou dă în judecată autorităţile canadiene pentru arestarea sa

Meng Wanzhou a fost reţinută în decembrie în urma suspiciunii de fraudă şi a încălcării sancţiunilor impuse de SUA Iranului. Meng neagă toate acuzaţiile împotriva ei.

Autorităţile americane încearcă să o extrădeze pe Wangzou.

Meng a depus o plângere civilă împotriva guvernului Canadei, a agenţiei de frontieră şi a poliţiei pentru "încălcări grave" ale drepturilor sale civile.

China a criticat arestarea ei şi a catalogat procesul de extrădare ca pe un "incident politic".

Ofiţerii au reţinut-o pentru a obţine informaţii pe care "nu credeau că le-ar fi obţinut dacă reclamanta ar fi fost arestată imediat", încălcând drepturile sale în temeiul Cartei drepturilor şi libertăţilor omului din Canada.

Detenţia ei a fost "ilegală" şi "arbitrară", se arată în plângere, iar ofiţerii "în mod intenţionat nu au informat-o cu privire la adevăratele motive ale detenţiei, dreptul la un avocat şi dreptul de a păstra tăcerea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici