Mercedes-Benz va lansa anul viitor modelul Pullman, cel mai scump sedan din lume

Mercedes-Benz va lansa anul viitor modelul Pullman clasa S, care, la un preţ de circa 1 milion de dolari, va deveni cel mai scump sedan din lume, devansând Rolls-Royce.

1541 afișări
Imaginea articolului Mercedes-Benz va lansa anul viitor modelul Pullman, cel mai scump sedan din lume

Mercedes-Benz va lansa anul viitor modelul Pullman, cel mai scump sedan din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Automobilul, cu o caroserie blindată, va fi urmaşul unor modele Mercedes deţinute de celebrităţi precum Coco Chanel şi fostul lider din Filipine Ferdinand Marcos, relatează Bloomberg.

Cele patru scaune din spate, poziţionate câte două faţă în faţă, vor fi separate de şofer printr-un geam care să asigure discreţia, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.

Pullman va fi ultimul dintr-o gamă de lux extinsă la şase modele, număr dublu faţă de variantele predecente.

Planul Mercedes de extindere a gamei de lux include şi un model coupe sport, care va intra la vânzare la toamnă.

Prin dezvoltarea pe segmentul de lux, grupul Daimler, care include divizia Mercedez-Benz, concurează cu BMW şi Audi, divizie a Volkswagen, pentru poziţia de lider mondial.

"Cu noul model clasa S, încearcă să evoce faimosul 600 Pullman, care a fost folosit de la dictatori şi până la John Lennon. Vor să arate că Mercedes încă se pretează pentru elita absolută, lux şi opulenţă. O astfel de maşină are o valoare simbolică", a declarat Tim Urquhart, analist la compania de consultanţă IHS în Londra.

Directorul general al Mercedes, Dieter Zetsche, mizează pe automobilele clasa S pentru îndeplinirea obiectivului de a depăşi BMW şi Audi, în funcţie de profit şi livrări, până la sfârşitul deceniului.

"Avem ambiţia să construim cea mai bună maşină din lume. Este extraordinar când îţi dai seama că atingi un nivel la care concurenţa nu poate ajunge", a declarat Zetsche în Toscana, unde Mercedes prezintă presei modelul coupe clasa S.

Automobilul coupe clasa S, de 126.000 de euro, care va concura cu modele precum Bentley Continental GT, va fi lansat pe piaţa americană în luna octombrie. Modelul va fi prevăzut, opţional, cu spoturi interioare cu cristale Swarovski.

Mercedes intenţionează să lanseze o ediţie Maybach extralungă, pentru pasageri, a clasei S în noiembrie, la salonurile auto de la Los Angeles şi Guangzhou, China. Automobilul va reînvia brandul ultra-luxos al Mercedes, care a fost scos din producţie în 2012, din cauza concurenţei puternice a Rolls-Royce (BMW) şi Bentley (VW).

Potrivit estimărilor IHS Automotive, vânzările de automobile clasa S vor creşte în acest an cu 63%, la 98.600 de unităţi, peste livrările cumulate, de 88.100 de unităţi, anticipate pentru BMW serie 7 şi Audi A8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici